Цього року, 25 лютого минає 149-років з Дня народження української письменниці, культурної діячки та співзасновниці літературного гуртка «Плеяда» Лесі Українки.

«…Слово, моя ти єдиная зброє,
Ми не повинні загинуть обоє!
Може, в руках невідомих братів
Станеш ти кращим мечем на катів.»

Саме з такими думками і настроєм вихованці гуртка «Юні репортери» ІТА «ЮН-ПРЕС» Київс ... Читати далі »

Категорія: ГУРТОК "Юні репортери" ІТА ЮН-ПРЕС (керівник Білокобильська Д.О.) | Переглядів: 200 | Додав: majormajor | Дата: 02.24.2020 | Коментарі (0)

     В журналістській вітальні ІТА «ЮН—ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва 22 лютого відбулася цікава зустріч з відомою журналісткою, випускаючим редактором проекту «Головна тема» та програми «Говорить Україна» на каналі «Україна» Вікторією Гурьян.
     Вікторія поділилася з майбутніми журналістами секретами свого 10-річного досвіду ведення професійних розслідувань. Серед них розслідування, завдяки якому в Кримінальному кодексі України з’явилася особлива правка, яка дозволяє карати тих, хто доводить людей до суїциду через Інтернет (саме це розслідування відкрило новий вид злочинів у нашій країні—кібербулінг).

... Читати далі »

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 177 | Додав: majormajor | Дата: 02.24.2020 | Коментарі (0)

 

У Бабиному Яру вшанували пам'ять видатної української поетеси, публіцистки та громадської діячки Олени Теліги. Покласти квіти прийшли представники організації українських націоналістів, педагоги київської школи № 97 імені Олени Теліги, а також юні журналісти Інформаційно—творчого агентства «ЮН-ПРЕС» КПДЮ.

21 лютого 1942 року на тридцять п'ятому році життя Олена Теліга разом із її чоловіком Михайлом Телігою та іншими членами ОУН була розстріляна у Бабиному Яру.

Учасники акції поклали квіти до пам'ятника Олені Телізі та Пам'ятного хреста, встановленого на честь учасників ОУН, яких нацисти розстріляли у 1942 році. Також біля Пам'ятного ... Читати далі »


20 лютого 2014 року - день , що залишив свій відбиток в історії назавжди.. .
В ці дні шість років тому під час революції Гідності на Майдані загинули люди, яких потім назвуть Небесною Сотнею, хоча їх було більше...

Птахи тут не співають, 
Тут кулі в деревах живуть.
Тут серце моє завмирає,
Квіти героям несуть...
Вшанувати пам'ять загиблих прийшло безліч людей, рідні та знайомі. Віддати шану прийшли й вихованці ІТА "ЮН-ПРЕС" Київського Палацу дітей та юнацтва, які на знак пам'яті пов'язали ангелів, створених власноруч молодшими вихованця ... Читати далі »

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 129 | Додав: majormajor | Дата: 02.21.2020 | Коментарі (0)

21 лютого – День рідної мови. У світі майже 7 000 мов, серед яких – українська, одна з найстарших і найбагатших мов. Для України сьогодні українське слово - вимір її життя. Кордон її культури. І кордон державний! І тільки на таких позиціях – єдиної державної мови, розвитку і утвердження рідної (при сприянні розвитку інших мов національних меншин) - має стояти кожен громадянин і громадянка. І політик, бо цим людям, вам, себто, ще й належить можливість впливати! З утвердження рідної мови утверджується держава, стає міцнішою. Мова консолідує суспільство, а не роз’єднує його. Ворог міг фізично знищувати мільйони українців, але тілесна плоть народу все-таки відновлювалась, регенерувалась, бо залишалась непошкодженою інформаційна матриця його буття і як серцевина – Слово.

... Читати далі »


18 лютого 2014 року розпочалися масові розстріли на Майдані. Пам’ятаємо!

Єлизавета Клочкова, 14 років: «Якщо людина чогось боїться, вона не може бути сама собою».

Сьогоднішнє заняття гуртка «Юні репортери» ІТА "ЮН-ПРЕС" #КПДЮ, було присвячене роковинам жорсткої розправи минулої панівної влади над людьми, що бачили майбутнє держави в європейських цінностях - взаємоповазі, рівності та добробуті.

Наш гурток відвідує талановита, проте не надто говірка дівчинка Ліза, родом з Донецька, тому ми адресували їй сьогодні наші запитання, що звучали як уособлене звернення до всіх дітей, які, крім Лізи, теж стали заручниками чужих жорстоких полі ... Читати далі »


 

Де і як київські школярі опановують авіацію?

Цей матеріал було підготовлено для участі авторки у відборі на міжнародну конференцію Future News Worldwide 2020. ... Читати далі »


     

 

Крути – нам не забути
     Вихованці ІТА «ЮН-ПРЕС» — студенти Оптико-механічного коледжу КНУ імені Тараса Шевченка – вшанували річницю державотворчого бою київських студентів поблизу станції Крути .
     «На Аскольдовій могилі поховали їх –тридцять мучнів українців. Славних, молодих»…Це слова з вірша Павла Тичини «Пам’яті тридцяти». Вони присвячені молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року.
     Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.

... Читати далі »


Чемпіон світу з шахів Володимир Крамник приїхав до Києва на запрошення чемпіона світу з боксу Віталія Кличка і завітали до Київського Палацу дітей та юнацтва. 

... Читати далі »

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 170 | Додав: majormajor | Дата: 01.31.2020 | Коментарі (0)

УКРАЇНСЬКА РОДИННА КНИЖКА

     Сьогодні в літературній вітальні Київський Палац дітей та юнацтва відбулась зустріч дітей зі світом магічної книжки...
     "Книга розкрита... Отже, подорож лабіринтами фантастичних світів почалася.
     Куди вона приведе і кого ти зустрінеш на цьому шляху - загадка"... Сами цими заворожливими рядками починається історія авторки "Таємниці Расонії" Марії Ралко - української художниці, членкині Національної спілки художників України.

... Читати далі »

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 145 | Додав: majormajor | Дата: 01.30.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »