Цього року, 25 лютого минає 149-років з Дня народження української письменниці, культурної діячки та співзасновниці літературного гуртка «Плеяда» Лесі Українки.

«…Слово, моя ти єдиная зброє,
Ми не повинні загинуть обоє!
Може, в руках невідомих братів
Станеш ти кращим мечем на катів.»

Саме з такими думками і настроєм вихованці гуртка «Юні репортери» ІТА «ЮН-ПРЕС» Київс ... Читати далі »

Категорія: ГУРТОК "Юні репортери" ІТА ЮН-ПРЕС (керівник Білокобильська Д.О.) | Переглядів: 199 | Додав: majormajor | Дата: 02.24.2020 | Коментарі (0)

21 лютого – День рідної мови. У світі майже 7 000 мов, серед яких – українська, одна з найстарших і найбагатших мов. Для України сьогодні українське слово - вимір її життя. Кордон її культури. І кордон державний! І тільки на таких позиціях – єдиної державної мови, розвитку і утвердження рідної (при сприянні розвитку інших мов національних меншин) - має стояти кожен громадянин і громадянка. І політик, бо цим людям, вам, себто, ще й належить можливість впливати! З утвердження рідної мови утверджується держава, стає міцнішою. Мова консолідує суспільство, а не роз’єднує його. Ворог міг фізично знищувати мільйони українців, але тілесна плоть народу все-таки відновлювалась, регенерувалась, бо залишалась непошкодженою інформаційна матриця його буття і як серцевина – Слово.

... Читати далі »


18 лютого 2014 року розпочалися масові розстріли на Майдані. Пам’ятаємо!

Єлизавета Клочкова, 14 років: «Якщо людина чогось боїться, вона не може бути сама собою».

Сьогоднішнє заняття гуртка «Юні репортери» ІТА "ЮН-ПРЕС" #КПДЮ, було присвячене роковинам жорсткої розправи минулої панівної влади над людьми, що бачили майбутнє держави в європейських цінностях - взаємоповазі, рівності та добробуті.

Наш гурток відвідує талановита, проте не надто говірка дівчинка Ліза, родом з Донецька, тому ми адресували їй сьогодні наші запитання, що звучали як уособлене звернення до всіх дітей, які, крім Лізи, теж стали заручниками чужих жорстоких полі ... Читати далі »