3:56 PM
Книга Таємниці Росанії

УКРАЇНСЬКА РОДИННА КНИЖКА

     Сьогодні в літературній вітальні Київський Палац дітей та юнацтва відбулась зустріч дітей зі світом магічної книжки...
     "Книга розкрита... Отже, подорож лабіринтами фантастичних світів почалася.
     Куди вона приведе і кого ти зустрінеш на цьому шляху - загадка"... Сами цими заворожливими рядками починається історія авторки "Таємниці Расонії" Марії Ралко - української художниці, членкині Національної спілки художників України.


    Директорка "Арт-порталу" Наталія Носова й менеджерка проекту "Таємниці Расонії" Тетяна Левченко презентували дітям та батькам авторську книжку-фентезі, у сюжет якої покладена власна життєва історія художниці. Чому фентезі? Бо герої реальної історії книжки постають в певних казкових образах. Ілюстраторами книжки є власне Марія Ралко та її чоловік - Станіслав Адаменко, український художник, член Національної спілки художників України, який зокрема є автором унікального стилю живопису, чим і надихнув свою дружину до написання історій з власного життя.


     "Для чого?" - спитаєте ви. Для того, щоб в Україні зберігалась родинна пам`ять для онуків і правнуків. Ця книжка складається з 12-ти оповідей про події, які залишили неабиякий слід у пам`яті головної героїні - Расонії. Про те, як складно почасти дорослим зрозуміти дітей, а дітям порозумітися з дорослими - батьками, бабусями, дідусями...На її сторінках звичайні речі перетворюються на магію! У книжці панує велика магія слова і малюнка, яка спрямовує маленького читача на певну стежинку у власному житті, спонукає до чогось нового ... На думку Тетяни Левченко, кожен хто прочитає цю книжку, можливо, захоче, щоб щось змінилося в його власному житті чи житті родини.
Юні журналісти ІТА "ЮН-ПРЕС" цікавилися секретами написання книжки, чому вона саме для дітей, чому важливо залишати слід у житті після себе для своїх нащадків. Під час презентації діти і батьки дізналися, що планується конкурс дитячих історій з життя - цікавих і неповторних, які матимуть можливість потрапити на сторінки наступного творчого проекту - книжки "Українська родинна казка".


     Гортаючи сторінки "Таємниці Росанії", діти із задоволенням розглядали неповторні ілюстрації, де реальні герої перетворюються на казкові.... Насамкінець заходу діти отримали невеличкі подарунки від Київського Палацу дітей та юнацтва.
PS. Такі зустрічі важливі насправді, бо вони спонукають батьків у сучасному цифровому світі залучати своїх дітей до культури читання "живої" книжки, що має неповторну магію слова і яку можна відчути на дотик... ФОТОАЛЬБОМ ПОДИВИТИСЬ ТУТ
Щиро дякуємо за сприяння зустрічі Департамент освіти і науки Києва
Автор тексту : Olena Kaliuzhna, відділ ІТА "ЮН-ПРЕС"
Фото: Olena Kaliuzhna, Ручко Олександр

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 146 | Додав: majormajor | Теги: Департамент освіти і науки м Киева, Київський Палац дітей та юнацтва, ІТА ЮН-ПРЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar