21 травня - Всесвітній день культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку.
Другий рік я навчаюся у польському університеті. За цей час встигла познайомитися з культурою та традиціями поляків. Культури Польщі й України мають багато спільного. Невід'ємною частиною традицій поляків є кухня, якою вони дуже пишаються. Перше, що пропонують гостеві в польському ресторані , - журек(суп з копченою ковбасою на заквасці). Також жодне застілля не може обійтися без бігоса або флячків. Ці страви дуже схожі на українські. Наприклад, бігос - це наша квашена капуста з додаванням спецій та червоного вина, а флячки готують з рубців, які доповнюють густий, наварений суп. Найважливішими в Польщі є Різдво й Велик
...
Читати далі »