4:06 PM
Всесвітній день культурного різноманіття

21 травня - Всесвітній день культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку.

 

Другий рік я навчаюся у польському університеті. За цей час встигла познайомитися з культурою та традиціями поляків. Культури Польщі й України мають багато спільного. Невід'ємною частиною традицій поляків є кухня, якою вони дуже пишаються. Перше, що пропонують гостеві в польському ресторані , - журек(суп з копченою ковбасою на заквасці). Також жодне застілля не може обійтися без бігоса або флячків. Ці страви дуже схожі на українські. Наприклад, бігос - це наша квашена капуста з додаванням спецій та червоного вина, а флячки готують з рубців, які доповнюють густий, наварений суп. Найважливішими в Польщі є Різдво й Великдень. В Україні ми теж їх відзначаємо, і приємно дивують деякі збіги. Під час Різдва поляки ставлять на стіл зайву тарілку для неочікуваного гостя. Також наступного дня після Великодня поляки святкують Полив'яний понеділок. Вважається, що та дівчина, яку рясно в цей день обіллють водою, невдовзі вийде заміж. Між Україною і Польщею є географічні кордони, але в культурах наших держав вони відсутні.

 

Особисто для ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ

Студентка Університету ім. Адама Міцкевича, м. Познань

 

Ірина БОРКОВСЬКА

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 190 | Додав: majormajor | Теги: Університет ім. Адама Міцкевича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar