20 лютого 2014 року - день , що залишив свій відбиток в історії назавжди.. .
В ці дні шість років тому під час революції Гідності на Майдані загинули люди, яких потім назвуть Небесною Сотнею, хоча їх було більше...

Птахи тут не співають, 
Тут кулі в деревах живуть.
Тут серце моє завмирає,
Квіти героям несуть...
Вшанувати пам'ять загиблих прийшло безліч людей, рідні та знайомі. Віддати шану прийшли й вихованці ІТА "ЮН-ПРЕС" Київського Палацу дітей та юнацтва, які на знак пам'яті пов'язали ангелів, створених власноруч молодшими вихованця ... Читати далі »

Категорія: БЛОГ ЖУРНАЛУ "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ" | Переглядів: 128 | Додав: majormajor | Дата: 02.21.2020 | Коментарі (0)

21 лютого – День рідної мови. У світі майже 7 000 мов, серед яких – українська, одна з найстарших і найбагатших мов. Для України сьогодні українське слово - вимір її життя. Кордон її культури. І кордон державний! І тільки на таких позиціях – єдиної державної мови, розвитку і утвердження рідної (при сприянні розвитку інших мов національних меншин) - має стояти кожен громадянин і громадянка. І політик, бо цим людям, вам, себто, ще й належить можливість впливати! З утвердження рідної мови утверджується держава, стає міцнішою. Мова консолідує суспільство, а не роз’єднує його. Ворог міг фізично знищувати мільйони українців, але тілесна плоть народу все-таки відновлювалась, регенерувалась, бо залишалась непошкодженою інформаційна матриця його буття і як серцевина – Слово.

... Читати далі »