4:35 PM
Музикальні треки для відео-контенту, як і де їх брати?

На разі дуже важне питання - звідки брати музику для відео-блогу. Саме неліцензійне використання музики найчастіше буває причиною блокування каналу і втрати монетизації. Тому, будь-який поважаючий себе блогер на початку свого шляху обов'язково повинен задатися питанням, звідки брати музику для відео так, щоб це не шкодило монетизації ролика. Відповідь досить проста: потрібно брати ту музику та ті музикальні треки, яку дозволяє використовувати сам YouTube у відповідності зі своєю політикою в редакторі. Знайти музичну бібліотеку дуже просто – знаходите на своєму YouTub каналі кнопку «Творча студія YouTube», потім в розділ «фонотека», де можна прослухати та обрати різні композиції різних стилів на які не розповсюджуються ніякі заборони.
Відмінним варіантом була б покупка музичної композиції. Але середня ціна гарної мелодії - 15-20 доларів, що при належній монетизації ролика – для когось це сущі копійки, але в нашому випадку якщо є безкоштовний контент, то спочатку треба використати усі його можливості, а далі вже за ситуацією. В випадку покупки звукової доріжці, вам звісно надаються документи на покупку. Але я вважаю, це доречно, коли блог стане для вас більше ніж просто хобі.
Ну, і звичайно, найкращим варіантом буде створення власної музики, але за умови, що блогер вже має хист до цієї робити. Решту легальних способів підбору мелодії немає.

Помилкових варіантів підбору потрібної мелодії досить багато, і це створює початківцям блогерам серйозні проблеми. Є навідь такі випадки, коли медіамережі пропонують початківцям каналах брати музику у них. Пропозиція більш ніж приваблива, проте в інтернеті AdSense не сприймає подібний підбір композицій, видаючи за неї страйк. Відповідно, така музика заважає монетизації ролика, якщо ви захочете монетізувати свій блог, оскільки правовласником щодо наданих мелодій залишається медіамережа. Крім того, інші соціальній мережі наприклад той же російський «ВКонтакте» також має сторінки, які пропонують безкоштовні музичні композиції для відео на YouTube. Але будьте впевнені, брати там музику ні в якому разі не можна, оскільки авторські права не належать навіть тим, хто ці мелодії поширює, так як знаходяться у третіх осіб.

Існує безліч спеціальних сайтів, які пропонують музику для відеоблогів у вільному доступі. Природно, на такий прийом попадатися не можна, так як подібне рішення буде те саме що скачував музики з «ВКонтакте». Навіть, якщо дуже хороший знайомий купив мелодію і дозволив вам її вставити в свій ролик, утворюється протиріччя правилам популярного відеохостингу. Звичайно, викласти відео це не завадить, однак монетизація буде працювати проти блогера, оскільки всі гроші підуть правовласнику.

Виникає резонне питання: як правильно вибрати музику для відео, щоб ніхто не забирав прибуток від ролика? Адже навіть за умови, що YouTube дозволив використовувати ту чи іншу композицію, є ризик, що правовласник зможе втрутитися в плани по монетизації каналу. Головна умова дотримання всіх прав - це документальне підтвердження придбання музики. Звичайно, як я і казав раніше, можна брати і ту музику, яку пропонує сам відеохостинг, але в якись момент, коли блогери доростуть до монетизації свого відео-блогу, вони частіше вже не шкодують грошей на придбання унікальних треків, оскільки це піде в великий плюс каналу як для популярності, так і для найдальшого прибутку…. Якщо звісно ви ставите себе за ціль мати з блогу прибуток.

Категорія: ГУРТОК БЛОГЕРІВ КПДЮ ІТА ЮН-ПРЕС (керівник Ручко О.В.) | Переглядів: 150 | Додав: majormajor | Теги: блогери, відео-блогі, гурток блогінгу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar