9:00 PM
ІДЕЇ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

РОБИМО ВИСОКОХУДОЖНЮ СВІТЛИНУ ЗВИЧАЙНИМ СМАРТФОНОМ ДВОМА «КЛІКАМИ»

Київський Палац дітей та юнацтва та гуртки відділу ІТА «ЮН-ПРЕС» зачинились на карантин. Ми дуже серйозно переймаємося безпекою та здоров'ям наших гуртківців. Тому закликаємо всіх дотримуватися вказівок МОЗу та рекомендацій для уникнення зараження утримуватись карантину й по можливості #залишатисявдома.
Але, попри карантин, наші гуртки функціонують - ми перевели їх в дистанційну форму викладання. Наші фахівці, завжди на зв’язку з гуртківцями та не дають їм засумувати. 
Так, гуртки «ВІДЕОБЛОГІНГ та ФОТОАМАТОРИ» КПДЮ отримали дуже цінну пораду, та завдання – підготувати серію світлин зроблених звичайним смартфоном за допомогою простіших програмних фільтрів. 
Фільтри з програмною емуляцією плівковою та кольору дозволяють налаштовувати характер змін на світлині за допомогою декількох змінних параметрів (фільтрів). Виходить просто прекрасно.
У різних моделей смартфонів ця функція має різні назви, але суть їх одна. Найбільш яскраві світлини з фільтрами виходять при фотографуванні як раз проти сонця. 
«Чарівні години» - так фотографи називають режимний час зручний для фотографування високохудожньої світлини. Ще зустрічається термін «золотий час». Цей період починається за 30-60 хвилин після початку сходу сонця, а другий - це 30-60 хвилин в момент початку заходу. У цей часовий проміжок сонце дає найбільш м'яке світло, а об'єкти в кадрі відкидають красиві довгі тіні. Зарахунок цього досягається ефект більш широкого динамічного діапазону світла і тіні, а також приємного м'якого контрасту. Багато що залежить від погодних умов, тому необхідна ясна погода.


Такими надзвичайними світлинами можна прикрасити обкладинку свого телефону, чи зробити свій блог більш яскравим та цікавим вашої аудиторії
Я впевнений, що ви ні чого не знали про такі можливості свого смартфону – я запропонував хлопцям та дівчатам нашого гуртку відео-блогінгу зробити також світлини зі свого вікна чи на своєї вулиці… вони дуже здивувались… але от що з цього вийшло. 


А ви своїм смартфоном так зможете? Зробіть серію світлин, оберіть найкращі… і впевнений, таку світлину можна навіть пропонувати на конкурс. Дарую ідею! Використовуйте.

Олександр РУЧКО (гурток ВІДЕО-БЛОГІНГ) 
Єлизавета Барилик (гурток БЛОГІНГ)
Володимир КУЛАК (гурток Фотоаматори)

Категорія: ГУРТОК БЛОГЕРІВ КПДЮ ІТА ЮН-ПРЕС (керівник Ручко О.В.) | Переглядів: 162 | Додав: majormajor | Теги: Карантин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar