Інтерв'ю з українкою яка прожила 3 роки в Америці і розповідає про життя «з-за лаштунків», вся правда зовні, як і де мешкають гангстера і відповіді на питання, які зможе дати не кожен ...

 

Підготувала Марія Карпова

Гурток "Репортери" ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ

Категорія: ГУРТОК "Краєзнавча журналістика" та "репортери" (керівник Плохотнюк Н.І.) | Переглядів: 130 | Додав: majormajor | Дата: 04.01.2020 | Коментарі (1)

25 лютого виповнилось 149 років з дня народження геніальної поетеси-драматурга Лесі Українки. Вся Україна відзначала цей день, вшановуючи її пам’ять. Залюбки долучилась до цього й молодь. Юні журналісти групи «Репортери» інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС», студенти Оптико-механічного коледжу КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у флешмобі до Дня народження Лесі Українки. Провівши опитування серед людей, поцікавились, чи знайомі вони з творчістю та біографією поетеси. Люди старшого віку навіть зачитали улюблені вірші. А молодь неактивно проявляла бажання показати знання. Можливо, тому що поспішали. Тому юні журналісти вирішили самі зачитати поезію та вшанувати творчість Лесі Українки біля її пам‘ятника. А напередодні подивилися виставу «Лісова пісня» в Київському академічном ... Читати далі »


 

У Бабиному Яру вшанували пам'ять видатної української поетеси, публіцистки та громадської діячки Олени Теліги. Покласти квіти прийшли представники організації українських націоналістів, педагоги київської школи № 97 імені Олени Теліги, а також юні журналісти Інформаційно—творчого агентства «ЮН-ПРЕС» КПДЮ.

21 лютого 1942 року на тридцять п'ятому році життя Олена Теліга разом із її чоловіком Михайлом Телігою та іншими членами ОУН була розстріляна у Бабиному Яру.

Учасники акції поклали квіти до пам'ятника Олені Телізі та Пам'ятного хреста, встановленого на честь учасників ОУН, яких нацисти розстріляли у 1942 році. Також біля Пам'ятного ... Читати далі »


 

Де і як київські школярі опановують авіацію?

Цей матеріал було підготовлено для участі авторки у відборі на міжнародну конференцію Future News Worldwide 2020. ... Читати далі »


     

 

Крути – нам не забути
     Вихованці ІТА «ЮН-ПРЕС» — студенти Оптико-механічного коледжу КНУ імені Тараса Шевченка – вшанували річницю державотворчого бою київських студентів поблизу станції Крути .
     «На Аскольдовій могилі поховали їх –тридцять мучнів українців. Славних, молодих»…Це слова з вірша Павла Тичини «Пам’яті тридцяти». Вони присвячені молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року.
     Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.

... Читати далі »


« 1 2