6:43 PM
Всесвітній день поезі 2020

Всесві́тній день пое́зії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.  Гуртки ІТА «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва, незважаючи на карантин, приєднались до проведення цього дня, як то кажучи, онлайн.  Поетичний марафон розпочався зі дня народження української поетеси Ліни Костенко, а продовжився вже як окрема онлайн-акція, що відбулася завдяки ініціативі самих гуртківців, які зараз вимушені дотримуватись вимоги загально-державного карантину і знаходитись по домівках.
 

До всесвітнього дня Поезії: Евеліна ТУПИЧЕНКО гурток "Краєзнавча журналістика" ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ (Керівник Н.І. Плохотнюк)

Марія Пічугіна гурток "репортери" ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ

«Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

 

Коля РУЧКО гурток "ВІДЕО-БЛОГІНГУ" ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ 

Настя Мельник гурток "Краєзнавча журналістика" ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ (Керівник Н.І. Плохотнюк)

Марія Карпова гурток "Репортери" ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ (Керівник Н.І. Плохотнюк)

Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».

Олександр РУЧКО
Наталья ПЛОХОТНЮК
ЖУРНАЛ - "МОЛОДЬ БЕЗ КОРДОНІВ".

Переглядів: 322 | Додав: majormajor | Теги: Всесвітній день поезії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar