10:13 AM
Урочиста церемонія відкриття Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат

УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ВІДКРИТТЯ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ВІТРИЛЬНОГО СПОРТУ СЕРЕД ЮНАКІВ ТА ДІВЧАТ
3-го вересня, на базі яхт-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва, розташованого на березі Київського водосховища поблизу древнього й вічно молодого Вишгорода, що в Київській області, пройшла урочиста церемонія відкриття Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат.


ФОТОАЛЬБОМ РЕГАТИ можно подивитися ТУТ

 

«ШАХМАТИ НА ВОДІ»

Інтерв’ю з Сергієм ПОЛІЩУКОМ, Першим віце-президентом ГО «Вітрильна Федерація України», Командором Вітрильного крейсерсько-перегонового союзу України.

Вже третій день на Київському водосховищі біля Вишгорода проходить велика регата – Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат. Юні репортери ІТА ЮН-ПРЕС Київського Палацу дітей та юнацтва слідкують за ситуацією, тримають «руку на пульсі» подій, беруть інтерв’ю в учасників, їхніх тренерів та організаторів цього цікавого й потужного змагання, а ще - ведуть свій електронний щоденник на сторінці фейсбуку.

Сергій ПОЛІЩУК відзначив натхнення юних учасників і високий рівень організації цих змагань. Він пояснив, що вітрильний спорт часто називають «шахматами на воді» за необхідність прораховувати кожний свій крок. Без цього неможливі перемоги!

Вихованець КПДЮ (в рад. часи – Київський палац піонерів та школярів ім. М. Островського), він прийшов у 1972 році сюди займатися в секцію вітрильного спорту до тренера Ю. Г. Даценко.

Палац завжди дбав про своїх вихованців, навіть якщо вони переходили в інші товариства. Вони всеодно тренувалися на цій базі на березі Київського водосховища і для них створювалися всі умови. «Без таких осередків не буде вітрильництва» - сказав пан Сергій в інтерв’ю юним журналістам.

Ще він наголосив на важливості медіапідтримки й популяризації вітрильного спорту в соцмережах, електронних, а також у друкованих спортивних виданнях. До речі, Сергій ПОЛІЩУК є головним редактором і видавцем журналу «Шкипер». Це видання ось уже 22 роки є офіційним медіапартнером Федерації і має неабиякий професійний вплив на розвиток вітрильного спорту в Україні.

Переглядів: 145 | Додав: majormajor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar