11:36 PM
Учасники “ПРЕС-ВЕСНИ” дають ІНТЕРВ’Ю

Олексій ВОРОНКІН – викладач Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, кандидат педагогічних наук. Призер та учасник багатьох національних та міжнародних конкурсів, у т.ч. переможець Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2014».

― Олексій Сергійович, чи будете Ви брати участь у цьогорічній «Прес-весні»?

― Ми зі студентами плідно працювали цілий рік над нашою новою ідею – медіапроєктом «ART-МОЗАЇКА». Це комплекс каналів та веб-інструментів, створених та інтегрованих в єдине середовище Blogspot.

У січні поточного року ми відкрили спецрозділ «2020: моя країна в смартфоні», присвячений цьогорічному Фестивалю-конкурсу «Прес-весна на Дніпрових схилах», організованому Київським Палацом дітей та юнацтва. В ньому розміщуються тематичні публікації студентів.

Інтерес студентів до медіанапрямку з року в рік ставав більш потужним і всеохоплюючим. Так сформувалися дві ініціативні групи – одна опікується газетою, інша розвиває медіапроєкт. Тому на цьогорічний фестиваль-конкурс «Прес-весна…» наш навчальний заклад подав заявки аж у дві номінації – «Газета» та «Медіапроєкт».

― Скільки років поспіль берете участь у «Прес-весні»?

― У 2017 р., після виходу першого номера електронної газети, мій давній друг з Хмельниччини Сергій Опанасюк порадив нам взяти участь у конкурсі. До цього часу, ми не знали про цей фестиваль.

Можна вважати визнанням проведеної роботи дві спецпремії  у номінації «Газета», що були вручені нашій делегації у 2018 і 2019 р.р. Цього року беремо участь у третє.

― Які враження залишилися від минулорічного фестивалю?

― Яскраві вражання залишилися у всіх наших студентів-учасників як минулого, так і позаминулого років. Цікаві виставки, презентації, майстер‐класи, вікторини, воркшопи, змагання, насичена культурна програма – думається це ― професійна візитівка «Прес-весни».

Учасникам не буває нудно на цих заходах, вони завжди при справах, а дехто працює навіть вночі – в рамках нічної редакції «ІнфоМанія». У 2018 р. особисто мені запам’яталися теплохідна прогулянка Дніпром і квест на теренах Національного парку «Межигір’я».

У 2019 р. пізнавальними виявилися екскурсія до телеканалу «5 канал», середньовічні бої в історичному парку «Київська Русь», а також квест «Київ – центр Русі».

― Що думаєте про проведення конкурсу у форматі онлайн? 

― Як людина, яка багато зусиль докладала і докладає для пропаганди, поширення й впровадження ідей цифрової освіти впевнений, що це дуже правильне рішення, особливо в безпекових питаннях, пов’язаних з напруженою епідеміологічною ситуацією в усьому світі.

Тому впевнений, що онлайн-заходи стануть для багатьох серйозним поштовхом для більш глибокого опанування ІКТ як з точки зору організації, так і з точки зору участі. Крім того, такий досвід у майбутньому може використовуватися для організації відбіркових етапів конкурсу та може співіснувати поряд з очним туром. 

― Ваші побажання учасникам.

― Всім учасникам фестивалю-конкурсу «Прес-весна на Дніпрових схилах» бажаю плідної співпраці, позитивних емоцій, віри у свої сили та блискучих перемог в обраних номінаціях. 

Користуючись нагодою хочу привітати колектив Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС» із 30-річчям! Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра, натхнення, благополуччя, подальшого процвітання. Нехай вихованці завжди радують вас своїми успіхами. 

Розмову провели вихованці гуртка «Юні Репортери»
ІТА «ЮН-ПРЕС» КПДЮ
(керівник Dariya Bilokobylska)

Переглядів: 128 | Додав: majormajor | Теги: ПРЕС_ВЕСНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar