1:15 PM
СВІТ ТАНЦЮ НЕ СТОЇТЬ НА МІСЦІ…

СВІТ ТАНЦЮ НЕ СТОЇТЬ НА МІСЦІ…

«Скоро буде рік, як у світі панує короновірус. Для спортсменів і танцюрістів - це катастрофа. Особливо для учасників спортивно-бальних колективів, які не просто танцюють, а підтверджують свою спортивну категорію. Для цього їм потрібно постійно брати участь у змаганнях.»ділиться своїми побоюваннями Костянтин САВЧУК, тренер та суддя міжнародної категорії IDSA, майстер спорту міжнародної категорії. Не зважаючи на всі звання й заслуги, він продовжує навчатись онлайн, відвідувати семінари, суддівські та тренерські конгреси й упевнено стверджує: « Світ танцю не стоїть на місці, а постійно розвивається...»

 

Як можна закохатися у віденський вальс?

Коли я вперше зайшов у танцювальну залу, то побачив, як пари виконують віденський вальс і закохався у цей танець. З того моменту моє життя змінилося.

Мене відразу поставили в пару з дівчинкою, нам було по 8 років й одразу порозумітися не вдалося. Півроку ми ставали на ноги один одному, були моменти, коли на тренування йти не хотілося, але була важливою підтримка батьків. Я пам’ятаю, коли ми вперше танцювали вальс, рухаючись разом у такт, відчуваючи один одного й мені здавалося, що це було ідеально. А насправді виявилося, що ні…

 

Мій перший тренер був дуже серйозний. Не все у нас вдавалося відразу, але викладалися на повну. Багато тренувань, робота над технікою виконання, стилем танцю, емоціями ― все це загартовувало мене ще в дитинстві і додавало впевненості у повсякденному житті.

 

Але коли прийшов час перших змагань, нас охопила паніка: здавалося, що всі тренування були марними, ми танцювали і не чули музики, не реагували на поради тренерів, ми їх просто не бачили! І тут свою роботу зробили тренери й батьки: заспокоїли і вмотивували тренуватися далі. Згодом було ще багато фіналів, перемог, призових місць…

 

Львівські амбіції

Коли я переїхав у Львів, моїм тренером став Юрій Прочко. Новий тренер, нові амбіції. Наш підхід до змагань вже був набагато серйознішим. Ми планували турніри на рік наперед. Турніри були двох видів: головні та підготовчі, через які готувалися до чемпіонатів. Ми працювали не тільки над танцем, але й над образами, костюмами, зачісками.

Ми стали переможцями та призерами багатьох міжнародних турнірів в Україні, Росії, Чехії, Молдові, Італії, Франції, Австрії, Польщі, Китаї. В 2011 р. ми привезли срібні медалі з чемпіонату світу в Пекіні IDSA World Open Championship. Це був шалений досвід, цікава поїздка. Участь у підготовці брали одразу декілька провідних педагогів з України, Росії, Італії та Англії. Після цього турніру я почав свою тренерську діяльність.

 

Коли кількість переростає в якість

Так появився клуб спортивного танцю «ЕЛЕГАНТ». З кожним роком наша танцювальна школа ставала все більшою, а згодом кількість переросла в якість. Вже у 2017 р. мої учні – Єрмаков Любомир та Журба Вікторія стали чемпіонами світу у своїй віковій категорії до 14 років у Чехії (Ліберець).

 

Ця пара в 2019 р. виборола друге місце на міжнародних змаганнях Athen Dance Sport Open Championship в Греції (Афіни) в категорії молодь до 19 років. Того ж року вони перемогли на Міжнародному фестивалі Chornomorsk Open Cup (Україна, Чорноморськ) та стали призерами Міжнародного турніру Varna Cup у Болгарії (Варна).

 

Коли назбирався багаторічний досвід, я твердо вирішив, що у Львові теж будуть великі змагання. В 2017 р. я втілив свою мрію у реальність ― так з’явився традиційний турнір Elegant Cup. Понад 600 учасників зі всієї України, висококваліфіковані судді, гарний зал, нагороди і чудова атмосфера. Я чую дуже багато теплих відгуків про турнір, є колективи, які регулярно приїжджають до нас. Мене це дуже мотивує вдосконалюватись і дивувати конкурсантів, глядачів та всіх, хто причетний до організації змагань.

 

Люблю свою роботу

Я люблю музику, танці й свою роботу. Життя танцюриста дуже різноманітне: ми багато подорожуємо, практично кожні вихідні проводимо в новому місті. На літніх тренувальних зборах збираються кращі тренери й діляться своїми знаннями.

 

Валентина МІШИНА

 

Переглядів: 161 | Додав: majormajor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar