0:14 AM
ЩОДЕННИК ВІТРИЛ. ДЕНЬ 2

СТАРТ ДО ВЕЛИКИХ ПЕРЕМОГ!

Сьогодні, 3-го вересня, на базі яхт-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва, розташованого на березі Київського водосховища поблизу древнього й вічно молодого Вишгорода, що в Київській області, пройшла церемонія відкриття Чемпіонату України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат Цьогоріч Київське водосховище («Київське море» - так ласкаво називають його ті, хто має змогу милуватися його краєвидами) стало центром тяжіння яхтсменів і любителів вітрильництва з у сієї України.

На дистанції змагатимуться більше 160-ти обдарованих спортсменів віком від 7 до 17 років, які представляють яхт-клуби і спортивні школи із 10-ти областей України: Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської та м. Києва.

Приємно відзначити, що учасниками цієї великої дитячої регати традиційно є й вихованці Київського Палацу дітей та юнацтва. Ми переконані - це будуть яскраві перегони! Юні спортсмени та їхні наставники отримають не лише задоволення від змагань, а й омріяні результати, досвід, нові знайомства, але переможених не буде. Перемога в таких просолених морем і засмаглих від вітру колективах – одна на ВСІХ! Ну, а глядачі, яким пощастило стати свідками цього яскравого, захоплюючого спортивного дійства, без сумніву, отримають задоволення від споглядання краєвидів древнього і вічно молодого Вишгорода та акваторії Київського моря.

Не обійшлося й без урочистостей. «Сім футів під кілем!» Саме так і ніяк не менше побажали юним яхтсменам у своїх привітаннях: Сергій Поліщук, віце-президент Вітрильної Федерації України, Оксана Добровольська, директор Київського Палацу дітей та юнацтва Георгій Леончук, заступник директора з розвитку та організації фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів яхт-клубу КПДЮ, Юлія Кисельова, державний тренер штатної команди національної збірної України з вітрильного спорту.

Оксана Добровольська, під час свого виступу та в інтерв’ю юним журналістам ІТА «ЮН-ПРЕС» зазначила, що Київський Палац дітей та юнацтва – це територія освіти, дитинства, культури й спорту. А яхт-клуб як структура КПДЮ є колискою відомих спортсменів. Вона передала учасникам та гостям регати великий привіт від мерів Києва та Вишгорода і подякувала Київській міській державній адміністрації за фінансування та увагу до розвитку Палацу як освітньої структури. Приємною й обнадійливою на майбутнє стала звістка про створення піклувальної ради яхт-клубу КПДЮ. Директор відмітила, що багато зусиль прикладає й Вишгородська міська рада для збереження й розвитку яхт-клубу КПДЮ, на території якої база розташована.

Оксана Миколаївна побажала, аби цей яхт-клуб став стартовим майданчиком для нових перемог.

Сергій Поліщук — командор вітрильного крейсерсько-перегонового союзу України, відзначив, що для яхтсменів дуже важлива гарна вітрильна погода, тому саме її він і побажав учасникам перегонів.

З вітальним словом виступила Анастасія Коломієць, яка очолює висококваліфіковану суддівську колегію Чемпіонату, майстер спорту України, багаторазова призерка Чемпіонатів та Кубку України, провідний тренер збірної команди України з вітрильного спорту, вона наголосила, що вітрильний спорт - це задоволення, яке потребує фізичної сили та злагодженої командної роботи, аби досягнути перемоги.

Під час церемонії підняття Державного Прапору України право підняти державний стяг вибороли Чемпіони України в наймасовішому (міжнародному) дитячому класі «Оптиміст» 2020 – Аліна Шаповалова (Одеса) та Святослав Мадоніч (Одеська обл.) Честь підняти прапори Вітрильної Федерації України та Київського Палацу дітей та юнацтва довірили Сергію Поліщуку, віце-президенту Вітрильної Федерації України, та наймолодшим учасникам цьогорічного чемпіонату – Мадоніч Агнесі (Одеська обл.) та Ткаченко Єлисію (Дніпро). Прапор КПДЮ підняли Георгій Леончук, заслужений майстер спорту України, срібний призер Олімпійських ігор у Афінах, Всесвітніх ігор ІСАФ, тренер-викладач яхт-клубу КПДЮ та найкращі вихованці – Красногурська Єлизавета та Марініч Сергій. Програма цьогорічних змагань передбачає участь на окремих дистанціях спортсменів юнацьких класів, а саме: класів яхт «Оптиміст» (87 учасників), «Кадет» (13), «Лазер 4.7» (27), «Лазер Радіал» (11) та вітродошки «Techno 293» (3).

Найзапекліша боротьба очікується в самому масовому міжнародному класі «Оптиміст», де за призові місця будуть боротися 95 юних яхтсмени. Всі спортсмени також змагатимуться в індивідуальному заліку. Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків та дівчат оголошено відкритим.

СІМ ФУТІВ ПІД КИЛЕМ ! ЯСКРАВІ ПЕРЕГОНИ РОЗПОЧАТО!

ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ

Переглядів: 173 | Додав: majormajor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar