11:14 PM
ЩОДЕННИК ВІТРИЛ. ДЕНЬ 1-й

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ВІТРИЛЬНОГО СПОРТУ 
серед юнаків і дівчат розпочато! 

З 02 по 07 вересня у м. Вишгороді Київської області розпочався чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків і дівчат. Подія, на яку так очікували юні українські яхтсмени та їхні наставники, відбудеться на базі яхт-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва.

На перегони чекає акваторія Київського водосховища біля древнього й вічно молодого Вишгорода.

Чемпіонат організовано Міністерством молоді та спорту України, ГО «Вітрильна федерація України» і її відокремленим підрозділом – Київською міською вітрильною федерацією за активної підтримки Київської міської державної адміністрації.

У змаганнях беруть участь команди з областей України, АР Крим, Києва і Севастополя. В перший день заїзду юнпресівцям вдалося поспілкуватися з представниками Миколаєва, Дніпра, Києва, Генічеська (Херсонська обл.), Одеси. В цих регіонах і містах України вітрильний спорт розвинутий добре й фінансується не погано. Але всі приїхали за досвідом та ПЕРЕМОГОЮ!

До змагань допускаються спортсмени фізкультурно-спортивних товариств, ДЮСШ, СДЮШОР, учні (студенти) закладів спеціальної освіти спортивного профілю, приватних навчальних профільних закладів та спортсмени особисто, які мають відповідну кваліфікацію та сертифікат на право керування відповідним судном, не молодші за віком, ніж 2011-го року народження. Ось чому нас зустріла велика кількість саме учнівської молоді, яка з таким запалом готувала свої човни до старту.

Паралельно відбувається оцінювання роботи тренерсько-викладацького складу, фізкультурно-спортивних організацій; пропагується здоровий спосіб життя, відбувається залучення молоді до активних занять спортом.

«Змагання проводяться з метою популяризації та розвитку вітрильного спорту в Україні; підвищення спортивної майстерності в цьому напрямі. Одночасно проходить відбір спортсменів відповідних вікових груп до складу національної збірної команди» - відмітила головний суддя Чемпіонату Анастасія Коломієць, представник Мінмолодьспорту, колишня вихованка КПДЮ.

У розмові з однією із головних претенденток на національну збірну - киянкою Єлизаветою Виноградовою, майстром спорту України, неоднократним призером змагань із вітрильного спорту, володаркою Кубку України, дівчина зазначила, що цей вид спорту її дисциплінує, вчить відповідальності, вмінню працювати в колективі, а ще – формулювати мету і йти до неї під власними вітрилами.

Георгій Леончук, заступник директора з розвитку та організації фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів яхт-клубу КПДЮ радіє, що увага до розвитку дитячого спорту в державі зросла. Ситуація міняється на краще, тенденції змінюються і необхідно побудувати роботу так, аби сюди приїздило якомога більше дітей, привести базу до рівня її найкращого стану. «Дорослим не цікаво, якщо немає дітей поруч» - зауважив заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпійських ігор у Афінах.
-
Отже, офіційна частина відкриття чемпіонату України з вітрильного спорту – завтра – третього вересня, тож чекайте на нову сторінку ЩОДЕННИКА ВІТРИЛ від юнпресівців. Побажаємо усім успіху!

ІТА ЮН-ПРЕС

Переглядів: 161 | Додав: majormajor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar