3:04 PM
ПРЕС-БІЙ КОРЕСПОНДЕТІВ ШКІЛЬНИХ МЕДІА.

     23 січня в ІТА «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва відбувся перший відбірковий тур міського конкурсу журналістського напряму «Прес-бій шкільних медіа».
У змаганнях взяла участь учнівська молодь шкільних, позашкільних редакцій та прес-центрів столиці.
Учасники виборювали перемогу за звання кращого юного кореспондента міста. Під час конкурсу молодь вдосконалювала набуті знання та отримувала новий досвід (учасники-новачки) у сфері журналістики. Інтерактивний перший тур конкурсу в номінації «Кращий кореспондент» проходив у 3 етапи: вікторина, написання журналістського матеріалу (в різних жанрах) та бліц-запитання на веб-конференцію з відомою особистістю.


     Під час змагання 19 команд із 9 районів Києва – редакції шкільних та позашкільних медіа – демонстрували навички написання матеріалів у журналістських жанрах (замітка, інтерв’ю, коментар та есе), проявляли власні креативні підходи до презентації результатів етапу та вражали журі своєю кмітливістю.
До складу журі конкурсу увійшли педагоги відділу Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС», зокрема: Жанна Сташко, керівник гуртка «Журналістика для всіх», Наталія Плохотнюк, керівник гуртків «Краєзнавча журналістика» та «Репортери», Єлизавета Барилик, керівник гуртків «Блогери» та «Телеведучий». Модератором заходу була Олена Калюжна, керівник грутків «Українська мова. Лайфхаки» та «PRES-центр (міський інформаційний актив)».
Неймовірно цікава і водночас напружена й позитивна атмосфера сприяла мозковому штурму командної роботи, виявленню креативних, комунікативних, аналітичних та професійних навичок юних журналістів.


     За результатами першого відбіркового туру конкурсу «Прес-бій кореспондентів». компетентне журі визначило переможців.
Почесне  І місце з однаковою кількістю балів розділили команди редакцій «Pro Dnipro» закладу позашкільної освіти Дніпровського району та «Крила України» Авіакосмічного ліцею Солом’янського району м. Києва.


     ІІ місце посіла команда – «Podil News» Будинку дитячої творчості Подільського району.
     ІІІ місце виборола команда редакції «Апогейський записник» гімназія «Апогей» Святошинського району м. Києва.
     Переможці отримали дипломи та подарунки від Київського Палацу дітей та юнацтва!


     Щиро вітаємо переможців!!! Бажаємо всім учасникам подальших успіхів. Фотоальбом цього дня засвідчує, що дітям було цікаво. Такий конкурс потрібен, бо в такий спосіб майбутні журналісти отримують нові можливості працювати в нестандартних ситуаціях, виконують завдання за короткий проміжок часу, що дає розуміння справжніх емоцій та неабияких умінь, яких вимагає професія журналіста!

Чекаємо з нетерпінням всіх у наступних етапах-номінаціях конкурсу «Прес-бій шкільних медіа».
Було і буде гаряче!..

За матеріалами ІТА ЮНПРЕС
Посилання на ФОТОАЛЬБОМ ЗАХОДУ ТУТ.....
ФОТОАЛЬБОМ ЖУРНАЛУ ТУТ....

Другий етап конкурсу дивитись ТУТ

Третій етап конкурсу дивитись ТУТ

Переглядів: 321 | Додав: majormajor | Теги: yun_press_palace, КПДЮ, журналістика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar