8:43 PM
Київ з Палацом над Дніпром

26 вересня в Інформаційно-творчому агентстві "ЮН-ПРЕС" пройшов пізнавальний пішохідний квест "Київ з Палацом над Дніпром". Це – своєрідний старт проекту «Журналістське розслідування / дослідження "Київ з крізь призму журналістики". Основною метою квесту  було не лише дізнатися історичні факти про Київський Палац дітей та юнацтва, а й познайомитися з цікавинками, видатними об’єктами центру  Києва.

Квести – неймовірно популярний різновид дозвілля. Дітей і дорослих приваблює ігрова форма заходу, єдність командного духу та необхідність розгадати, що саме чекає на них наприкінці проходження.  Основним принципом гри є покрокове виконання командами підготовлених завдань. Перемагає та команда, яка першою пройшла маршрут або знайшла рішення задачі чи схований приз. А головне – тут кожен сам собі і вчитель, і експерт, і гід. Метою проекту та квесту зокрема організатори називають спонукання молоді до активної участі у житті міста, отримання нових знань та просто дозвілля на свіжому повітрі. Змагання проводились у межах Хрещатика і Печерська, від Бесарабки до парку Слави. На виконання усіх завдань було виділено дві години, тому  шести командам треба було продумати свій маршрут, щоб встигнути вчасно прийти до фінішу,  виконуючи різноманітні завдання й долаючи перешкоди. Таким чином їх знання про місто перевірялися та поповнювалися.

Ось, що пишуть учасники квесту в соцмережах:

 «Сьогодні  команда "Podil-News" взяла участь у квесті "Київ з Палацом над Дніпром". Було весело, але ніжки наші відмовили. Ми  побували у крутезних місцях Києва, та ще й дізналися їхні історії! Були в Маріїнському парку,  біля Лялькового театру, Музею води, біля Арки дружби народів, в «Піонерському» парку, який зараз називається «Хрещатим»,  і ще більше відомих та цікавих місць. Було завдання сфотографуватися в знакових  місцях,  де ми були й розказати їхню історію, знайти літери та прийти якомога швидше.

Дякуємо "ЮН-ПРЕСу", що запросили юних журналістів Подолу на такий чудовий квест!» «Це був один із небагатьох моментів, коли я вирвався з постійного циклу "робота – дім - навчання" та взяв участь у квесті "Київ з дитячим Палац над Дніпром".

Під час квесту мене не стільки хвилювало виконати всі завдання,  скільки оглянути Київ. Відчуття залишилися феєричними. Особливо сильно мені сподобався парк поруч із Аскольдовою могилою: він надзвичайно красивий. До того ж хотілося помітити граціозність Маріїнського палацу, строгість пам'ятників у парку Вічної Слави та свіжість відреставрованого фонтану перед КПДЮ».

Наступного місяця учасники перейдуть до другого етапу – тренінгів і квестів у районах столиці.  А у фіналі проекту молодь спробує розробити цікаві екскурсії Києвом і подати свої творчі дослідження про Київ та Київщину.

 

Матеріал підготували:
Анастасія Дударець,
Андрій Ченцов,
Олександр Кухар,
Валерія Щербак

Фото: О. Ручко

Переглядів: 150 | Додав: majormajor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar