3:05 PM
Форум М18: ОСВОЮЄМО НОВИЙ ФОРМАТ!

Київський дитячо-юнацький форум «МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!» вже вп'яте збирає активних дітей і молодь столиці! Це громадсько-освітній проєкт участі (партиципації) дітей і молоді та формування їх активної громадянської позиції. ФОРУМ_М18 - це громадсько-освітній проєкт партиципації дітей і молоді та формування їх активної громадської позиції завдяки діалогам із політиками й владою, презентації й підтримки суспільно значущих дитячих і молодіжних проєктів та ініціатив! Щороку у форумі беруть участь не лише фахівці та лідери думок із різних сфер діяльності, з якими молодь може обговорити актуальні питання, а й політики та зірки шоу-бізнесу! Серед них, зокрема, Тарас Тополя та Святослав Вакарчук... Цього року до учасників форуму приєднаються члени українського рок-гурту «Kozak System».

     «М18» - це проєкт, який дає змогу показати оточуючим, що молодь теж має голос і здатна змінювати світ на краще!

Цьогоріч Київський дитячо-юнацький форум М18 відбувся 9 та 10 жовтня онлайн! Однак організатори передбачили можливість живого спілкування учасників форуму, інтерактивні заходи, конкурси, зустрічі з відомими політиками та зірками шоу-бізнесу! До участі у Конференції запрошені фахівці та лідери думок із різних сфер діяльності. Кожен учасник зміг долучитися до обговорення заявлених тем онлайн-режимі.

Цього року до учасників форуму приєднаються члени українського рок-гурту «Kozak System». «М18» - це проєкт, який дає змогу показати оточуючим, що молодь теж має голос і здатна змінювати світ на краще!

Другий день V Київського дитячо-юнацького форуму «Менші18: Ми можемо більше!» проходив в Київському Палаці дітей та юнацтіва!  І гуртківцям ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ вдалося попрацювати як дорослі журналістам на цьому міжнародному заході. 

Основна програма Форуму розрахована на онлайн-формат! Однак, організаторами форуму було передбачено ексклюзивну можливість долучитися і до багатьох офлайн-активностей!  Зранку ЮНПРЕСівці, озброївшись фото- й телекамерами, ручками й записниками - на локаціях форуму, висвітлювали для вас події.

Тим часом, частина участників форуму приєдналися до ФЛЕШМОБУ «УКРАЇНА ЄДИНА», присвяченого Дню захисника України, організованого й проведеного юними танцюристами ансамблю "Пульс" Центру творчості "Шевченківець"? Захід проходив у рамках П"ятого Київського дитячо-юнацького форуму «МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!». Наші юні журналісти ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ стали очевидцями не тільки захопливої масової хореографічної композиції, але й мали змогу помилуватися осінніми пагорбами Дніпра й красою рідного Києва з території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Постановник флешмобу - Олеся Борсук, Відмінник освіти України. До речі, ансамбль «Пульс» є незмінним учасником і партнером усіх форумів М18.

Оператор та монтаж
кер-к гуртка «Відео-блогінг»
Ручко Олександр

М18: клуб Cash Flow

Зранку, озброївшись фото- й телекамерами, ручками й записниками, юні репортери ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ - на локаціях форуму, висвітлювали для вас події в рамках Київського дитячо-юнацького форуму "Менші 18 - ми можемо більше!". Сподіваємося, ви долучилися і стали активними учасниками роботи КЛУБУ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ: грали у Cash Flow, вчилися бути економічно незалежними та успішними!

Біля Київського Палацу дітей та юнацтва зранку гамірно та феєрично: яскравий танцювальний флешмоб, презентаційні майданчики від молодіжних лідерів столиці об’єднали в дружньому колі учасників дитячо-юнацького Форуму М18, вихованців КПДЮ, студентів, школярів і, навіть, дорослих: батьків і педагогів, даруючи емоції та радість спілкування!Запальні ритми лунали під гучні оплески! Форум проходив у онлайн-форматі, але емоції на офлайн-локаціях не вщухали! На черзі – реальні дії творчої молоді й розкриті таланти!

ЗА ДРУЖБУ І ПІДТРИМКУ БЕЗ МЕЖ І СТЕРЕОТИПІВ! 
10 жовтня в Київському Палаці дітей та юнацтва в рамках дитячо-юнацького Форуму «М18» відбувся відеоміст між активною молоддю столичного Києва та німецького Лейпцига.

Напередодні 60-ї річниці партнерства Києва й Лейпцига на платформі ZOOM за віртуальним круглим столом на дискусію зібралася активна молодь із міст-побратимів. Представники міських організацій, лідери дитячих і молодіжних парламентів та учнівського самоврядування, експерти з громадянської освіти обмінювалися ідеями, досвідом роботи молоді різних країн з міською адміністрацією, разом аналізували стан громадської та політичної освіти молоді. Київ представляли міський Департамент освіти і науки, Київський молодіжний центр, Київський палац дітей та юнацтва і Рада старшокласників Києва.

Під час віртуальної зустрічі піднімалися питання: чи зустрічається громада Києва і Лейпцига з подібними викликами щодо громадянської освіти і політичної просвіти молоді? Чи існує загальне розуміння значення участі та політичної освіти молоді? Які формати існують, щоб залучити молодь до соціальних процесів? Які тригери рухають молодь Києва та Лейпцигу сьогодні й чому ми можемо навчитися одне в одного? Представник Лейпцизького молодіжного парламенту - Крістіна Семенова - презентувала історію та визначні пам'ятки міста, а також діяльність їхнього молодіжного парламенту.

«Національність - неважливо, головне - прожити 2 місяці в Лейпцигу, щоб увійти до молодіжний парламенту. Під час робочих зустрічей молоді парламентарії обговорюють проблеми міста та їх роль у вирішенні цих проблем», - зазначає фрау Крістіна.

Варто зазначити, що окрім молодіжної партії у Лейпцигу діє Рада молоді, до якої входять по одному представнику з кожної дорослої партії та 5 - 6 осіб - із молодіжної. Вони приймають рішення, враховуючи думку дорослих і формують заявки до міської ради. За рік до влади Лейпцигу надійшло 517 заявок від активної молоді, 396 з них було розглянуто, а 40 – втілено у життя. Право подати свою ідею є у кожного без вікових обмежень.

«Це чудово, що нам вдалося зібрати представників активної молоді двох країн під одним цифровим дахом. COVID-19 навчив нас спілкуватися без обмежень. Я не люблю кордони, особливо кордони в дружбі та співпраці. Я - за дружбу і підтримку без меж і стереотипів. Міста-побратими й надалі будуть підтримувати обмін молодими творчими людьми, ідеями та практикою роботи», - запевнила директор Департаменту освіти і науки м. Києва Олена Фіданян. - Формат Форуму «М18» - це приклад того, як молодь різних країн будує своє майбутнє у співпраці».

Валерія Томашевська, Аліна Любко,
Інна Лазарєва, Гудзь Святослав
вихованці гуртків «Краєзнавча журналістика» та «Репортери»
ІТА ЮН-ПРЕС КПДЮ (кер-к Natalya Plohotnyuk)

МБК

 

 

Переглядів: 138 | Додав: majormajor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar