9:20 PM
Благодійний концерт "ВІР У ДИВО"

Сьогодні, у Міжнародний день рідкісних (орфанних) захворювань, у Київському Палаці дітей та юнацтва проходить Благодійний концерт «Вір у Диво» на підтримку орфанних пацієнтів. Юні журналісти знімають, фотографують, пишуть та спілкуються з гостями та учасниками заходу.

29 число буває лише раз на чотири роки, а рідкісний діагноз — один на 2000 осіб.   У цей день на підтримку орфанних пацієнтів у Київському Палаці дітей та юнацтва за ініціативи телеведучої та керівника соціальних проєктів JCI Ukraine Габріелли Массанги, Громадської спілки «Орфанні захворювання України» й Фонду «Орфанні синиці» відбулися відкриття фотовиставки «Зірки на підтримку орфанних» та благодійний концерт «Вір у диво».

В інтерв’ю юним журналістам Інформаційно-творче агентство "ЮН-ПРЕС" Габріелла Массанга розповіла, що вже 5 років розповідає про дітей із орфанними хворобами, організовує благодійні концерти. Минулого року зібрано кошти на спеціальний одяг, цього року — на створення гарячої лінії для пацієнтів та їхніх близьких.

До КПДЮ завітали відомі актори, телеведучі, танцюристи та співаки. Народні артисти України ОЛЬГА СУМСЬКА та ВІТАЛІЙ БОРИСЮК поділилися із вихованцями ІТА «ЮН-ПРЕС» своїми думками щодо проблеми орфанних пацієнтів. «Мало хто знає навіть значення слова «орфанний». В Україні благодійність лише набирає обертів. Зірки повинні популяризувати благодійність» — зауважила Ольга.

Приємною несподіванкою для юнпресівців стала інформація про те, що Віталій Борисюк у дитинстві відвідував Палац, його різноманітні спортивні та музичні гуртки. Окрім того, багато їхніх із дружиною колег робили перші кроки саме на сцені Палацу.

Учасниками благодійного концерту стали українські зірки - Ірина Федишин, Тоня Матвієнко, ILLARIA, Влад Ситнік, Анна Добриднєва, Kishe, Катерина Бужинська, Ольга Сумська та Віталій Борисюк, Андрій Бойко, Dima PROKOPOV, Олександр Лещенко та шоу-балет "Foresight", Володимир Шпудейко, Нікіта Ачкасов, Дарина Галицька, Валерія Лисенко, Катерина Азза, FORS dance school.

Вихованці журналісткіх гуртків ІТА "ЮН-ПРЕС" КПДЮ працювали серед гостей Київського Палацу дітей та юнацтва, де проходив захід, як справжні фахівці дорослих ЗМІ: Фото-кореспонденти, репортери, теле-репортери, журналісти друкованих видань.


 

Сестри з дуету «АННА-МАРІЯ» розповіли юним журналістам, що вони не вперше беруть участь у благодійних концертах, навіть організовували свої. Дівчата вважають, що за допомогою таких акцій люди дізнаються про проблеми, про які й не здогадувалися.

Співачка ІЛЛАРІЯ зі сцени зізналася, що й сама має рідкісне захворювання, з яким навчилася жити й порадила усім хворим та їхнім близьким зробити те саме. У дитинстві вона часто відвідувала заходи в Палаці.

 


ІТА "ЮН-ПРЕС"

Переглядів: 197 | Додав: majormajor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar