6:37 PM
Смартфон для відео-блогінгу (знайомство)

Смартфон уже давно перестав бути просто пристроєм для зв'язку. Тепер же стала шалено популярною мобільна зйомка. Для початку треба подивитись налаштування камери. Часто цей пункт користувачі оминають, але дуже дарма. Іноді виробники за замовчуванням ставлять такі налаштування, які не вельми виграшно впливають на якість світлин. До прикладу, може стояти не максимальна кількість мегапікселів (це обмежить ваші можливості в кадруванні світлини). Якщо у вашому гаджеті є налаштування різкості кадру, насиченості та контрастності – рекомендуємо виставити всюди мінімум. Тоді ви отримаєте максимально природній кадр, який завжди можна довести до розуму за допомогою програм.


Наполегливо рекомендуємо ввімкнути сітку, яка дозволить вам не завалювати горизонт, а також вимкнути додавання дати до світлин, адже це не найкращий елемент кадру. Якщо ваш гаджет має підтримку карти пам'яті – оберіть для зберігання саме її. Таким чином ви зможете за необхідності перекинути світлини на комп'ютер значно швидше, аніж при використанні USB-кабелю.

Є дуже старанні виробники, які суттєво полегшують життя користувачів, які хочуть робити гарні та якісні фотографії. До прикладу, вони встановлюють з десяток режимів, якими можна користуватися. Щось подібне є на звичайних фотокамерах, але у смартфонах ця реалізація, звичайно ж, буде простішою й більш інтуїтивною. Для зйомки вночі передбачені спеціальні режими, які дозволять робити хороші кадри без використання штатива. Якщо хочете фотографувати своїх улюблених племінників – обирайте режим "Діти" або "Спорт", якщо такі передбачені, адже маленьких непосид надзвичайно складно "вловити". Те ж стосується ваших котиків і песиків.

Якщо вам подобається фотографувати архітектуру – не забудьте вмикати HDR. Він дозволить краще промальовувати динамічний діапазон, коли в кадрі водночас є темні та світлі зони. Таким чином у вас буде менше шансів зробити ідеальний кадр замку з пересвітленим небом.

З налаштуваннями покінчено – йдемо далі.

Справжній фотограф знайде гарний кадр навіть там, де його на перший погляд нема…  я не шуткую…

Ловимо деталі. Це індивідуально як до кожного хто береться фотографувати смартфоном чи ще чимось поки непрофесійно, адже в кожного смартфона фокусна відстань різна. До прикладу, спробуйте сьогодні піти та сфотографувати бузок максимально близько. По-перше, якщо у вашому гаджеті стоїть непогана оптика – ви доб'єтесь розмиття заднього фону. По-друге, ви отримаєте гарну та смачну картинку. Суцвіття рекомендуємо фотографувати так, щоб позаду нього не був голий фон. Це дозволить вам отримати кадр, який буде привертати увагу.

Для хороших і вдалих кадрів не потрібно везти з собою габаритну апаратуру, додаткові зарядні пристрої тощо. На разі як робити світлини в дорозі, є дуже добрий учбовий фільм. Продивитесь його.

 

Категорія: ГУРТОК БЛОГЕРІВ КПДЮ ІТА ЮН-ПРЕС (керівник Ручко О.В.) | Переглядів: 224 | Додав: majormajor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar